WAT IS PMU?

WAT IS PMU?

Bij permanente make-up worden pigmenten met een PMU-apparaat via een steriele naaldmodule met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per seconde in de lederhuid aangebracht. Het lijkt qua techniek op tatoeëren maar het pigment wordt minder diep in de huid geplaatst en zal daarom na verloop van tijd geleidelijk en gelijkmatig vervagen.

VOORDELEN

Permanente make-up is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben.

  • Kunnen jouw wenkbrauwen wat meer accent gebruiken?
  • Wil je een strakke eyeliner, die aan beide kanten gelijk is?
  • Of mooie zacht ingekleurde lippen met een natuurlijk blush effect?


Dan is permanente make-up iets voor jou!

Het is een uitkomst voor iedereen die veel tijd besteedt aan het tekenen en opmaken van de wenkbrauwen, eyeliner of lippen. Maar ook voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up, hun littekens willen verbergen of lijden aan een ziekte waarbij je je haar verliest. Bijkleuren met een potlood en lang voor de spiegel staan is niet meer nodig. Met permanente make-up bespaar je veel tijd en zie je er op elk moment van de dag verzorgd en stralend uit. Dus ook in het zwembad of de sauna en tijdens het sporten of op het strand.

VERVAGING

Permanente make-up vervaagt na 1 tot 4 jaar, waardoor je dus eigenlijk beter kunt spreken van semi-permanente make-up. De snelheid van vervaging is afhankelijk van o.a. je huidtype, je huidskleur, blootstelling aan zonlicht en de huidverzorging. Het correct opvolgen van de nazorginstructies draagt er ook aan bij dat je langer kunt genieten van je permanente make-up! Wil je een blijvend mooi resultaat? Laat dan elke 1 tot 1,5 jaar een touch-up behandeling doen.

VEILIGHEID EN BETROUWBAARHEID

De juiste basis van elke PMU-behandeling zijn goede en veilige pigmenten. Pigmenten die giftige ingrediënten bevatten, allergische reacties kunnen veroorzaken of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.

Helaas voldoen nog niet alle pigmenten in Nederland aan de kwaliteitseisen die de NVWA stelt. Een van de verboden stoffen in die in nog veel pigmenten te vinden is, zijn ijzeroxides. Pigmenten die ijzeroxides bevatten kleuren na verloop van tijd vaak rood op. Lots Cosmetics werkt enkel met veilige en goedgekeurde pigmenten.

De PMU-apparatuur waar Lots Cosmetics mee werkt is CE gekeurd (CE declaration of conformity) en vervaardigd uit de beste materialen, geproduceerd in Europa.

Permanente make-up specialisten hebben een vergunning van de GGD nodig voor het uitvoeren van de behandelingen. Lots Cosmetics werkt volgens de hygiënerichtlijnen en beschikt over de benodigde GGD vergunning om PMU-behandelingen uit te voeren. Je kunt hierover meer lezen op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

AFSPRAAK MAKEN?

Ben je enthousiast geworden en wil je een afspraak plannen? Of wil je meer informatie over permanente make-up of een specifieke behandeling? Neem dan via onderstaande button contact met mij op. 

PLAN NU JE AFSPRAAK